Saraçhane'de altıncı gece. Özel: Bu miting değil, faşizme karşı meydan okuma eylemi

Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Binası'nın Saraçhane'de yine yüz binler buluştu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel "Bu miting değil, bu faşizme karşı meydan okuma eylemidir" dedi.

Saraçhane'de 6. günde CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bir kez daha toplanan vatandaşlara seslendi:

Özel'in konuşmasından satır başları şöyle:

"-Bugün 6. gün. Bu bir miting değil, bu faşizme karşı meydan okuma eylemi! Bir ülkede halkın dediği oluyorsa, orada halkın egemenliği vardır, demokrasi vardır. Ama bir ülkede gelene gidene soy kütükleri varsa orada monarşi vardır, krallık vardır. Bir ülkede kimin yöneteceğine halk karar vermişken, o yetkiyi vermişken, -askerse asker, yargı mensubuysa yargı mensubu- kimin gideceğine bir başkası karar veriyorsa, orada darbe vardır, darbeciler vardır, faşizm vardır. 

-Biz Saraçhane'de toplanıyoruz, ardından dağılamıyoruz. Çünkü dağılmanın bedelini biliyoruz. Onun için toplanıyoruz, belki ilerleyen saatlerde ayrılıyor ama kalbimizi, aklımızı bu meydana emanet edip ilk fırsatta, bir sonraki akşam yine buraya geliyoruz. Bu meydanda toplanmanın şartları devam etmektedir, dağılmanın şartları oluşmamıştır. Sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz.

-İlk gün toplanıldığında iktidar, ilk gün tepkiler olur, yarın durulur, sonra unutulur demişlerdi. Kendi güçlerini, yargıçlarını, polise verdikleri kanunsuz emirleri, haksızlık yapabilme kapasitelerini biliyorlardı, ince ince çalışmışlardı ama bir şeyi hesap edemediler: Sizi hesap edemediler! 

- Tayyip Bey'in ve atadıklarının yaptıklarının iki katını, Ekrem Bey yarı fiyatına yapmış. İleride çok büyük bir kampanya başlatarak İmamoğlu'nun tutuksuz yargılanmasını, bir cumhurbaşkanı adayının eşit şartlarda yarışması için tutuksuz yargılanmasını talep edeceğiz. Ekrem Bey ve biz meydan okuyoruz: İster tutuklu olsun ister tutuksuz, şartlarımız değişmez; ama tutuksuz yargılanması önemli, biz tarihi bir adım atıyoruz. İmamoğlu'nun dosyasının TRT 1'den canlı yayınlanarak yargılamanın yapılmasını istiyoruz."

Konuşmanın sonunda Özel, Saraçhane'deki konuşmaları yayınlamayan bazı kanalların ait olduğu holdinglere ve kimi şirketlere yönelik boykot listesi yayınladı. Özel listeye boykotyap.com  sitesinden ulaşılabileceğini söyledi. 

Özgür Özel'in kürsüden inmesinden sonra polis dağılan kitleye biber gazlı müdahalede bulundu. CHP İl başkanı Özgür Çelik durumu protesto etti. 

Kategoriler

Güncel