Kağızman Belediyesi'ne kayyım atandı

Kars'ın DEM Parti'li Kağızman Belediyesine kayyım atandı.

Kağızman Kaymakamı Okan Daştan, kayyım olarak görevlendirildi.

20 Şubat’ta DEM Partili Belediye Eşbaşkanı Mehmet Alkan'a yargılandığı davada örgüt üyesi olduğu iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezası verilmişti.

Bakanlık duyurdu

İçişleri Bakanlığı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kars ili Kağızman İlçe Belediye Başkanı Mehmet Alkan’ın,

Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesinin 2020/44 Esas sayılı dosyası kapsamında “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası alması nedeniyle;


Mehmet Alkan, Anayasa’nın 127’nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığı’nca görevden uzaklaştırılmıştır.

5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 45 ve 46’ncı maddeleri uyarınca Kağızman Kaymakamı Okan Daştan, Kars Valiliğince Kağızman Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir."

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Kars'ın Kağızman Belediyesine kayyım atanmasınan tepki gösterdi.

Bakırhan, X hesabından açıklama yaptı.

"12 Eylül'ü aratmıyor"

Bakırhan şunları kaydetti:

“31 Mart’ta, tüm sandık hilelerine rağmen kazandığımız belediyeleri hazmedemeyen AKP iktidarı, üç dönemdir sürdürdüğü kayyım politikasından vazgeçmiyor. Halkın iradesini yok sayarak bir utanca imza atanlar, şimdi de Kağızman Belediyemize kayyum atadı.

Kayyım düzeni adeta bir mizansen gibi işliyor. Yargı, İçişleri Bakanlığı ve kolluk güçleri, bir merkezden düğmeye basılmış gibi eş zamanlı harekete geçiyor. Daha duruşma bile başlamadan belediye binası abluka altına alınıyor, kayyım bina önünde hazır bekliyor. Vali ise Kars’ta 10 günlük eylem yasağı ilan ediyor. 12 Eylül’ü, OHAL süreçlerini ve darbe dönemlerini aratmayan bu uygulamalarla Kağızman halkının iradesine açıkça el konuluyor; ilçeye giriş çıkışlar dahi yasaklanıyor.

Bu haksızlığı, adaletsizliği ve onursuzluğu asla kabul etmeyeceğiz! Kayyumlar; hukuksuzluk, yolsuzluk ve talandır. Ama unutmasınlar, onlar gidecek, biz kalacağız! Halkın iradesi kazanacak!”

Kategoriler

Genel