Yargılama süreleri bir yıla düşürülecek

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, toplam yargılama sürelerinin en geç bir yıla düşürüleceğini söyledi. Ergin, Yargıtay'da bekleyen 1,2 milyon dava dosyasının 850 binlere indiğine dikkat çekti.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'nin Hatay'a 40 derslikli imam hatip lisesi ve 300 kişilik öğrenci yurdu inşası projesi protokol törenine katıldı. Törende konuşan Ergin, Türkiye'de adli sistemin hızlanması için birtakım çalışmalar yapıldığını söyledi. Ergin, Yargıtay ve Danıştay için yeni dairelerin kurulması ve üyelerin seçilmesinin çok önemli bir sıçramaya yol açtığını ifade etti. Yargıtay'da bekleyen 1,2 milyon dava dosyası varken bu sayının 850 binlere indiğini anlatan Ergin, o dosyaların da bitirileceğine inandığını söyledi.

Toplam yargılama sürelerinin en geç bir yıla düşürüleceğine dikkat çeken Ergin, stokta bekleyen dosyaların erimesi için Yargıtay üyelerinden bu çalışmayı devam ettirmelerini istedi. 

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

Ergin