İsrail Gazze'yi bombaladı. Tel Aviv'de bir kamyon otobüs durağına daldı

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin kuzey bölgelerine düzenlediği saldırılarda 13 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. İsrail'in Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırıda da 6 kişi öldü. Bu arada İsrail'de bir kamyonun otobüs durağına dalması sonucu en az 40 kişi yaralandı,10 kişinin durumu ağır.

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan habere göre, İsrail savaş uçakları, gece saatlerinde Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Meşru Beyt Lahya'da sığınmacı bir ailenin kaldığı evi bombaladı.

Saldırıda 10 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü yetkilileri de söz konusu evin enkazı altında çok sayıda kişinin bulunduğunu ancak bölgeye sivil savunma ve ilk yardım hizmetlerinin verilemediğini aktardı.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Gazze kentinin En-Nefak Caddesi'nde bir evi bombaladığı belirtildi. Saldırıda 2 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail savaş uçaklarının, Gazze kentindeki Filistin stadı yakınında yerinden edilen sivillerin barındığı Salahaddin Okulunu bombaladığı aktarıldı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, saldırıda 1 kişi öldü ve birçok kişi yaralandı.

İsrail ordusunun, Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırıda da 6 kişinin öldüğü bildirildi.

İsrail'de otobüs durağına kamyonla saldırı

İsrail'de bir kamyonun otobüs durağına dalması sonucu en az 40 kişi yaralandı,10 kişinin durumunun ağır olduğu bildirildi. Kamyonun altında sıkışanlar için kurtarma çalışması başlatıldı. İsrail acil servisi, olayı "terör saldırısı" olarak adlandırırken kamyon şoförünün vurularak öldürüldüğü açıklandı.

(AA, Ntv)

Kategoriler

Güncel