TUSAŞ saldırısına tüm partilerden tepki

Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tesislerine yönelik silahlı saldırıya tüm partilerden tepki geldi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel Doğu ve Güneydoğu turunu yarıda kesti. Özel, "Türkiye’nin kardeşliği ile ilgili umudumuzu hiçbir şey köreltmeyecektir" dedi. DEM Parti "Diyalog ihtimalinin belirdiği bu günlerde böylesi bir saldırının olmasını manidar buluyoruz. Bu saldırıdan büyük üzüntü duyuyor, yaşanan acıyı paylaşıyoruz." dedi. Selahattin Demirtaş, "Barış isteyenlerin sesinin, kimden gelirse gelsin bu defa bastırılmasına asla izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. MHP Lideri Bahçeli "Hiçbir hain ve hasmane hesap tutmayacak, hiçbir kanlı ve kalleş proje milli birlik ve kardeşliğimizin karşısında tutunamayacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türk savunma sanayisinin lokomotif kuruluşlarından olan TUSAŞ’a yönelik düzenlenen terör eylemi; ülkemizin bekasını, milletimizin huzurunu ve ‘Tam Bağımsız Türkiye’ idealimizin timsali olan savunma atılımlarımızı hedef alan alçakça bir saldırıdır" dedi.

"Terör eyleminin ilk anından itibaren güvenlik kuvvetlerimiz olaya süratle müdahalede bulunmuş ve teröristleri etkisiz hale getirmiştir" diyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Milletimiz şunu bilsin ki Türkiye’ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacak; güvenliğimize kasteden hiçbir yapı, hiçbir terör örgütü, hiçbir şer odağı emellerine ulaşamayacaktır."

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Bugünkü terör saldırısının zamanlamasına yönelik de dikkatle bakmak gerekiyor. Ama bizim, Türkiye’nin kardeşliği ile ilgili umudumuzu hiçbir şey köreltmeyecektir. Bu konudaki irademizi de hiçbir şey geri adım attırmayacaktır." dedi.

Doğu turu programını yarıda kesen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Bu şartlar altında hem heyetimizin görüşleri, hem ev sahiplerimiz de bundan sonra bu siyasi geziyi sürdürmek olanaklı değil. Ankara’ya dönüyoruz. Böyle süreçlerde konunun tüm yönleriyle açığa kavuşturulmasını talep ediyoruz." diye konuştu. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de saldırı sonrası açıklama yaptı.

Bahçeli'nin paylaşımı şöyle:

"Türkiye Uzay ve Havacılık Sanayii AŞ’nin (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yapılan hunhar terör saldırısını nefretle lanetliyor, aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin ve hepimizin başı sağ olsun diyorum."

"Hiçbir hain ve hasmane hesap tutmayacak, hiçbir kanlı ve kalleş proje milli birlik ve kardeşliğimizin karşısında tutunamayacaktır. Kiralık katilleri sahaya sürenler, terörizmi karanlık bir aparat olarak kullananlar sonuç alamayacakları gibi mücadele azmimizi de asla kıramayacaklardır."

DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu'ndan yapılan açıklamada saldırı kınandı ve şöyle dendi:

“Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde meydana gelen saldırıyı kınıyoruz. Türkiye toplumunun çözümü konuştuğu ve diyalog ihtimalinin belirdiği bu günlerde böylesi bir saldırının olmasını manidar buluyoruz. Bu saldırıdan büyük üzüntü duyuyor, yaşanan acıyı paylaşıyoruz. Bu acı verici olayların bir daha yaşanmaması için barışa her zamankinden daha fazla sahip çıkmalıyız. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Edirne Kapalı Cezaevi'nde tutulan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, Ankara Kazan'daki saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

TUSAŞ tesislerine yapılan saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Demirtaş, "Barış isteyenlerin sesinin, kimden gelirse gelsin bu defa bastırılmasına asla izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres de, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) yönelik saldırıyı kınadı.

BM Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, saldırıya ilişkin AA muhabirine yazılı açıklama yaptı.

Haq, konuya ilişkin detaylı bilgi edinmeye devam ettiklerini belirtti.

"Genel Sekreter sivillere yönelik bu saldırıyı kınıyor" diyen Haq, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'ın hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini ilettiğini aktardı.

Haq, Guterres'ın yaralılara acil şifa dilediğini kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da  saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Blinken, "ABD olarak müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız ve bugünkü terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Dualarım, saldırının kurbanları ve onların aileleriyle beraber" ifadelerini kullandı.

Rusya lideri Putin, TUSAŞ saldırıları sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede, saldırı ile ilgili taziye dileklerini iletti.

Kategoriler

Güncel