Ankara'da TUSAŞ tesisine saldırı: Can kaybı sayısı 5'e yükseldi

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisi önünde patlama ve silah sesleri duyuldu. İçişleri Bakanı Yerlikaya "Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır" dedi. İki saldırganın özel harekat polisi müdahalesi sırasında kendilerini patlattığı bildiriliyor.

TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin, Havacılık Bulvarı Kahramankazan Ankara yerleşkesindeki giriş kapısındaki patlamanın ardından, silah sesleri duyuldu.

Güvenlik nedeniyle personel sığınaklara yönlendirildi.

Olay yerine güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ilk yaptığı açıklamada, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ilerleyen saatlerde yaptığı açıklamada "TUSAŞ Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Saldırıda maalesef 3 şehidimiz, 14 yaralımız var." dedi.

İçişleri Bakanı Bakan Yerlikaya, son açıklamasında "Maalesef şehit sayımız 5 oldu, toplam yaralı sayımız 22" dedi.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin meslekleri öğrenildi. İki teknisyen, bir mühendis, bir güvenlik görevlisi ve saldırganların gasp ettikleri taksicinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Görüntülerden iki saldırganın bir taksiyle tesis yakınlarına geldiği ve sivillere ateş etmeye başladığı görülüyor. Saldırganların vardiya değişimi sırasında tesise saldırdığı anlaşıldı. Saldırı sonrasında, özel hareket tesise gelerek geniş çaplı operasyon başlattı.

Saldırıya tüm siyasi partilerden tepki geldi. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son açıklamasında "Büyük ihtimalle PKK'nın yaptığıyla ilgili, değerlendirmemiz bu. Kimlik tespitlerini, diğer delillerin netleşmesiyle bunları paylaşacağız." dedi.

Haber kanallarına yansıyan bilgilere göre saldırganların TUSAŞ yerleşkesine ticari taksi ile geldiği görünüyor. Taksiyi saldırganlardan birisi kullandı. Birisi kadın iki saldırganın, taksiyi kaçırdıkları belirtiliyor. Taksi şoförünün akibeti ilk anda belirlenemedi, daha sonra yapılan araştırmada, saldırganların Kazan ilçesinden taksiye bindikleri ve yolda taksiciyi vurup, arka koltuğa yatırdıkları anlaşıldı. 

Yine bu bilgilere göre saldırganların tesis içine yüksek miktarda patlayıcı ile geldiği anlaşıldı, özel harekatın operasyonu sırasında saldırganlar kendilerini patlattı.

(Ajanslar, AA, Ntv)