Fransa'da futbol maçında saldırı: Ermeni kulübünün oyuncuları FC Turquoise taraftarlarının saldırısına uğradı, yaralılar var

Fransa'da 29 Eylül'de Ermeni Spor Birliği Valance takımı, Türk toplumunu temsil eden FC Turquoise futbol kulübüne karşı sahaya çıktı. Maçın ilk yarısında Ermeni kulübü 2-0 öndeyken, olaylar patlak verdi. Kulüpten yapılan açıklamaya göre Türk taraftarlar sahaya girerek Ermeni futbolcuları yaraladı.

Fransa medyasına göre Türk taraftarlar, sahaya girerek Ermeni futbolculara saldırdı. Bu sırada tribünlerden ırkçı sloganlar ve hakaretler duyuldu. Olayın ardından polis devreye girerek müdahalede bulundu ve maç durduruldu. Ancak saldırı sırasında iki Ermeni futbolcu yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.Saldırganların bıçak taşıdığı öne sürülüyor.

Olayı yorumlayan Fransa'nın Figaro Dergisi'nin Müdür Yardımcısı J-Christophe Buisson, şunları söyledi: "Bir bölge futbol maçı sırasında, takımları FC Turquoise'in Fransız-Ermeni Valence (Homenetmen) takımına karşı 2-0 geride kalmasından mutsuz olan Türk taraftarlar, Ermeni kökenli oyunculara bıçakla saldırdı. Buna ırkçı saldırı denir" dedi.

Nouvelles d'Arménie gazetesinin haberine göre oyuncular ve menajerler Valence Polis Karakoluna şikayette bulundu. Le  Dauphiné Libéré'nin  haberine göre FC Turquoise Başkanı Kanber Yılmaz, "Gerçekten yaşananlardan hiç memnun değilim. İlk darbeyi kim attı, ikinciyi kim vurdu bilemeyeceğiz…" dedi. Bazı haber siteleri yaralanan Ermeni futbolcu sayısının ikiden fazla olduğunu ve ağır yaralı durumda olan futbolcular olduğunu bildiriyor.

Olayın ardından Fransız Ermeni toplumu, FC Turquoise taraftarlarının "Bozkurtlar" olarak bilinen Türk milliyetçisi işaretini yaptığı bir fotoğrafı kamuoyuyla paylaştı.

Kategoriler

Güncel