ABD'den Ermenistan'a 20 milyon dolarlık yardım

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve USAID Başkanı Samantha Power, Ermenistan’ın demokratik ilerlemesine değinerek, gelişmelerin daha da ilerletilmesi amacıyla ABD’nin 20 milyon 600 bin dolar yardımda bulunacağını duyurdu.

ABD’nin Ermenistan Büyükelçiliğindan yayımlanan açıklamada BM Genel Kurulu sırasında duyurulan yeni mali taahhütlerin USAID’in Demokrasi Çalışmaları girişimi kapsamında hükümet reformlarına ve kamu hizmetlerinin iyileştirilmesine odaklanacağı belirtiliyor.

Kongre ile yapılan çalışmaları özetleyen USAID ve Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan’a siber güvenlik, sınır güvenliği, enerji güvenliğinin artırılması ve karmaşık tehdit ve zorluklara karşı dayanıklılığın güçlendirilmesi konularında destek sağlamak amacıyla 20 milyon ABD doları tahsis edildiğini duyurdu.

USAID ayrıca 600.000 dolarlık fon sağlayacağını duyurdu. Yardım “Bilgi Davranışını ve Dayanıklılığı İyileştirme Girişimi” (ProInfo) çerçevesinde Ermenistan’daki medya sektöründeki temel reformların savunulmasına yönelik çalışmalara yönlendirilecek.

Kategoriler

Güncel