DİSK'ten İzmir'de “Gelirde, vergide, ülkede adalet" mitingi

DİSK, “Gelirde, vergide, ülkede adalet” talebiyle bölgesel mitingin ikincisini İzmir’de gerçekleştirdi.

İzmir Montrö Meydanı’ndan yürüyüşle başlayan miting, Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Mitinge, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, eski CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ile çevre iller de dahil olmak üzere çok sayıda sendika ve siyasi parti mensubu katıldı.

Yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda açıklama yapıldı. DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, iktidarın açıkladığı Orta Vadeli Program’ın sermayenin isteklerine yanıt verdiğini, işçilerin haklarını ellerinden almayı amaçladığını belirterek “Bir adım geri atmak yok. Kazanılmış haklarımıza uzanan elleri kırmaya söz veriyoruz. Kavgaysa kavga. Hodri meydan diyoruz” dedi.

Çerkezoğlu “Yoksuldan alıp zengine veren bu düzenden hesap sormak için yan yanayız. Bizleri açlık sınırının altındaki bir asgari ücrete mahkum edenlerden, milyonlarca emekliyi 12 bin 500 liraya mahkum edenlerden hesap sormak için bir aradayız. Bizleri asgari bir yaşama mahkum edenlerden hesap sormak için bir aradayız. Kıdem tazminatı başta olmak üzere kazanılmış haklarımıza göz dikenlere ‘Dur’ demek için bir aradayız. Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında evine ekmek götüremeyenler, çocuğunu okula gönderemeyenler, çocuğunu okula gönderse bile beslenme çantasına bir lokma ekmek koymakta zorlananlarla, işsizlikle gelecekleri karartılan gençlerimizle, ışıltılı plazalarda sönük maaşlarla çalışanlar olarak bir aradayız. Bu düzenden rahatsızlığı olan, bu düzeni değiştirmek isteyen herkes bu meydandayız, bu meydanı görsünler. Ankara’da, saraylarda oturanlar, her gün ekmeğimize göz dikenler İzmir’deki bu meydanı görsün" dedi. 

Milyonlarca vatandaşın yaşadığı yoksulluğu iktidarın bilinçli tercihi olduğunu belirten Çerkezoğlu, şunları kaydetti:

“Bu yaşadığımız tablo bir tesadüf değil. İşsizliğin, yoksulluğun, açlığın, hayat pahalılığının nedeni 22 yıldır ülkeyi yöneten AKP’nin tercihleridir. Yaşadığımız bu kara tablonun müsebbibi AKP iktidarının sınıfsal ve siyasal tercihleridir. Beceriksizlik falan değil, sık sık değiştirdikleri maliye bakanlarının, bürokratların beceriksizlikleri değil, bile isteye bu politikaları hayata geçiriyorlar. DİSK olarak yıllardır bu alanlardayız. Vergide adalet, ülkede adalet diyoruz. Kaşıkla verdiklerini kepçeyle geri alan adaletsiz vergi sistemini değiştirmek için mücadele ediyoruz. Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alnının adil bir vergi sistemi için mücadele ediyoruz. Gelirde, vergide, ülkede adalet istiyoruz.”

(DİSK, ANKA)

Kategoriler

Güncel