Narin Güran'ın ölüm sebebi belirlendi

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni çuval içerisinde derede bulunan Narin Güran'ın ölüm sebebi belirlendi. Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi sonucu, Narin’in kaybolduğu gün, ağzı ve burnu kapatılarak oksijensiz kalma sonucu öldüğü belirlendi.

Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor. 

8 yaşındaki Narin'in otopsi işlemleri sırasında 91 doku örneği, istismar dahil her türlü suçu ortaya çıkaracak şekilde alınmıştı.

Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi sonucu, Narin’in kaybolduğu gün, ağzı ve burnu kapatılarak oksijensiz kalma sonucu öldüğü belirlendi.

Raporda, "mevcut verilerle cinsel saldırıya maruz kalıp kalmadığı hususunda tıbben değerlendirme yapılamadığı" belirtildi.

Diyarbakır’da öldürülen Narin Güran soruşturması kapsamında geçen cuma günü (13 Eylül) gözaltına alınan Narin’in tutuklu amcasının eşi Hediye Güran da çıkarıldığı mahkeme tarafından ‘Kasten öldürmeye iştirak’ suçundan tutuklanmıştı.

Hediye Güran’ın da tutuklanmasıyla Narin’in cinayetine ilişkin aralarında annesi, ağabeyi, amcaları ve yakınlarının da bulunduğu tutuklu sayısı 12’ye yükseldi.

Kategoriler

Güncel