Yenikapı'da "Katliam Yasası'na Hayır" mitingi

Sahipsiz hayvanların toplatılarak barınaklara gönderilmesinin ve öldürülmesinin önünü açan yasal düzenlemeye yönelik tepkiler sürüyor. Yenikapı'da bugün "Katliam Yasası'na Hayır" mitingi düzenledi.

Binlerce kişinin katılımıyla Yenikapı Etkinlik Alanı’nda  “Katliam Yasasına Hayır” mitingi düzenlendi. Düzenleyen grubun kürsüden seslenerek atılmamasını istediği “Hükümet istifa” sloganı mitingde yine de seslendirildi.

Mitingde "Cinayeti durdur" "Yasayı geri çek, öldürme yaşat", "Köpekleri değil, katilleri topla" dövizleri taşındı.

Miting meydanında konuşan Yaşatacağız Platformu aktivisti Ersin Tek, "Hükümeti bir kez daha uyarmak istiyoruz. Bu katliam yasasını uygulatmayacağımızı, geri çektireceğimizi bir kez daha söylemek için buradayız" dedi. Halkın yüzde 85'inin karşı çıktığı bir yasanın uygulanamayacağını da belirten Tek, eylemlerinin meclisin açılacağı günlerde artarak devam edeceğini belirti.

FOTO: Berge Arabian

Yaşam hakkı savunucularının mitingine, sanatçılar, aydınlar, CHP Milletvekili Mustafa Sarıgül, İYİ Parti Milletvekili Ümit Özlale, DEM Parti milletvekilleri Perihan Koca ve Çiçek Otlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda politikacı destek verdi. 

Mitinge Ajda Pekkan, Ceylan Ertem, Hande Yener, Sertap Erener ve Seren Serengil gibi çok sayıda isim katılırken, ünlü isimler yaptıkları açıklamada ‘katliam yasasına’ karşı sokak hayvanlarının yanında oldukları mesajı verdiler.

(Ajanslar, BirGün)

Kategoriler

Güncel