Dilruba Kayserilioğlu hakkında yeni dava açıldı

İzmir'de bir sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu geçen hafta tahliye edilmişti. Tutuksuz yargılanan Dilruba Kayserilioğlu'na 7 ay 15 gün hapis cezası verildi, hükmün açıklanması geri bırakıldı. Ancak Kayserilioğlu hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı yeni dava açtı.

Bir sokak röportajında Instagram'a erişim engeli getirilmesine ilişkin kullandığı ifadeler nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderilen Dilruba Kayserilioğlu, geçen hafta tahliye edildi.

Kullandığı ifadeler nedeniyle ''halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama'' ve ''Cumhurbaşkanına hakaret'' ile suçlanan Kayserilioğlu’nun tutukluluğuna avukatı Hüseyin Yıldız itiraz etmişti. Dilruba Kayserilioğlu  ''Cumhurbaşkanına hakaret'' suçundan tahliye edilirken, ''halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama" suçundan ise tutuklu yargılanmasına karar verilmişti.  İtiraz sonrası geçen hafta tahliye edilen Kayserilioğlu, 3 Eylül'de hakim karşısına çıktı.

Mahkeme, 'Halkın bir bölümünü aşağılamak' suçundan Kayserilioğlu'na 7 ay 15 gün hapis cezası verdi, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Böylece Dilruba Kayserilioğlu, cezaevine girmedi.

Ancak İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilruba Kayserilioğlu hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla iddianame hazırladı.

Dilruba Kayserilioğlu, 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.


Dilruba Kayserilioğlu'nun geçen hafta  ailesine ve avukatına haber verilmeden tahliye edilmesi tepkiyle karşılanmıştı. Dilruba Kayserilioğlu’nun annesi Aysel Kayserilioğlu, tahliyesini sevinçle karşıladıklarını ancak haber verilmemesine tepkili olduklarını kaydetmiş ve şunları söylemişti:

''Dün akşam saatlerinde tahliye edilmiş kızım. Ama ne benim ne de avukatının bundan haberi yok. Avukatı ya da ailesi aranır. Elinde siyah bir poşetle bir anda tahliye etmişler. O saatte bir genç, annesine ya da avukatına haber verilmeden tahliye ediliyor. Kızımın elinde hiçbir şey yok. Kızım bir telefon bulmuş. Öyle aradı beni, o şekilde haber verdi. 'Annecim sakın ağlama. Beni tahliye ettiler' dedi. Arkadaşları vardı. Onları aradım o şekilde gidip aldılar. Bir genç kız. Ya başına bir iş gelse orada. Tenha bir yer. Orası suçluların olduğu bir yer. Avukatlarıyla görüştük. Bu konuda da bir suç duyurumuz olacak.''



Kategoriler

Güncel