Putin ve Aliyev, Ermenistan ile yürütülen süreci telefonda görüştü

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Rusya ve Azerbaycan Devlet Başkanları Vladimir Putin ve İlham Aliyev, Rus liderin son Bakü ziyaretini ve Azerbaycan-Ermenistan barış antlaşmasının hazırlanmasını telefonla görüştüler,

Kremlin basın servisinin bildirdiğine göre , "Liderler, Rusya Devlet Başkanı'nın son Azerbaycan ziyaretinin başarılı sonuçlarını övdüler. Görüşmeler sırasında varılan anlaşmaların tutarlı bir şekilde uygulanmasının Rusya ve Azerbaycan arasındaki müttefik ilişkilerinin daha da derinleşmesine katkıda bulunacağı belirtildi"

Açıklamaya göre Güney Kafkasya'daki duruma değinen  Putin ve Aliyev, Ermenistan-Azerbaycan barış antlaşmasının hazırlanması, sınırın belirlenmesi ve ulaşım koridorlarının açılması konularına değindiler.

Putin, Moskova'nın Bakü ve Yerevan'a karşılıklı olarak kabul edilebilir çözümler geliştirmede yardımcı olmaya devam etmeye hazır olduğunu yineledi.

Putin, 18-19 Ağustos tarihlerinde Azerbaycan'a bir ziyaret gerçekleştirmiş, sonrasında  Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı arayarak Bakü ziyaretinin sonuçları hakkında bilgi vermişti.

(Ermenistan Kamu Radyosu)

Kategoriler

Güncel