Putin ve Aliyev'in gündeminde ekonomik ilişkiler vardı

Rusya Devlet başkanı Putin 18-19 Ağustos'ta Azerbaycan'ı ziyaret etti, Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü. Buluşmanın ekseninde ekonomik işbirliği vardı.

Azerbaycan'daki hükümete yakın haber ajansı Azertac, iki başkanın Azerbaycan'daki Rus yatırımlarını, ekolojik iş birliğini, doğal kaynakları ve gıda güvenliğini kapsayan çok sayıda belge imzaladığını bildirdi.

OC Media sitesinin haberine göre Rusya'nın devlete bağlı enerji şirketi Gazprom'un başkanı Aleksei Miller, şirketinin ziyaret sırasında Azerbaycan'ın SOCAR şirketi ile ile genişletilmiş bir iş birliği anlaşması imzaladığını söyledi.

İki ülke ayrıca petrol ürünlerini taşımak için tanker inşa etmeyi kabul etti. ABD'nin yaptırım uyguladığı bir Rus lokomotif üreticisi olan Transmashholding'in, Bakü'nün metro hatları için vagon üretmek üzere bir sözleşme imzaladığı duyuruldu.

Rus devlet haber ajansı TASS  Rusya Doğrudan Yatırım Fonu Başkanı Kirill Dmitriev'in açıklamasını aktardı. Buna göre Rusya ile Azerbaycan arasındaki ticaret cirosu geçen yıl %20 artarak 5 milyar dolara ulaştı. Yetkili ayrıca Rusya'nın 'son zamanlarda' Azerbaycan'a 10 milyar dolardan fazla yatırım yaptığını da belirtti.

Kategoriler

Güncel