İddia: İsrail ordusu görevde olmayan personeline Gürcistan ve Azerbaycan'ı terketme emri verdi

İsrail Ordusu'nun, İran'ın İsrail hedeflerine saldırı düzenleyebileceği gerekçesiyle görevde olmayan personeline Gürcistan ve Azerbaycan'ı terk etme emri verdiği öne sürülüyor. Azerbaycan topraklarında yabancı bir ülkeden asker bulunmadığını bildirdi.

OC Media'nın haberine göre İsrail'in devlet televizyonu Kan 11, emrin Pazartesi günü verildiğini duyurdu. Gerekçe, İran'ın İsrail'de veya İran'a yakın ülkelerdeki İsrail hedeflerine saldırabileceği yönündeki endişeler.

The Times of Israel, İsrailli askerlerin 'muhtemelen tatilde veya ailelerini ziyaret etmek için her iki ülkede de olabileceğini' bildirdi.

İran, Hamas'ın siyasi şefi İsmail Haniye'nin 31 Temmuz'da Tahran'da öldürülmesinin ardından misilleme  sözü vermişti. İsrail, cinayetin sorumluluğunu üstlenmedi ancak İran ve Hamas saldırıdan İsrail'i sorumlu tutuyor.

Azerbaycan devlet haber ajansı Azertac ise, Kan 11 ve The Telegraph'ı 'dezenformasyon yaymak'la suçladı ve İsrail'in 'askerlerinin Azerbaycan'da kalmasını yasakladığı" haberinin gerçeği yansıtmadığını bildirdil.

Ajans, 'Azerbaycan topraklarında herhangi bir yabancı ülkeden askeri birliğin bulunmadığını bildiriyoruz. Sahte haberlere dayalı bilgi manipülasyonlarını şiddetle kınıyoruz' dedi.

Gürcistan, İsrail ordusunun personeline Gürcistan'ı terk etme emri verdiğine dair haberler hakkında resmi olarak yorum yapmadı.

Kategoriler

Güncel