Erdoğan'ın Karabağ ve Libya hatırlatmasına İsrail yanıt verdi, Azerbaycan'dan yorum geldi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Filistin saldırılarıyla ilgili "Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok" dedi. İsrail Erdoğan'ı Saddam'a benzetti. Türkiye İsrail'e sert yanıt verirken Azerbaycan'dan da yorum geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Rize İl Teşkilatı'nın bir otelde düzenlenen toplantısına katıldı.

Savunma sanayisinde Türkiye'nin geldiği noktaya dikkati çeken Erdoğan "Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok. Sadece biz güçlü olmalıyız ki bu adımları da ne yapalım? Atalım."

2023 yılında Azenbaycan Dağlık Karabağ'a yönelik bir saldırı gerçekleştirmiş bu saldırı sonucunda Karabağlı  100 bin Ermeni Ermenistan'a sığınmak zorunda kalmıştı. 

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz ise Erdoğan'a yanıt olarak  “Erdoğan, Saddam Hüseyin’in izinden giderek İsrail’e saldırma tehdidi savuruyor. Ne olduğunu ve nasıl bittiğini hatırlamalı” dedi. Katz, Erdoğan ve Saddam’ın fotoğraflarını da yan yana koydu.

Katz’ın mesajına tepki Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Soykırımcı Hitler’in sonu nasıl olduysa, soykırımcı Netanyahu’nun sonu da öyle olacak. Soykırımcı Naziler nasıl hesap verdiyse, Filistinlileri yok etmeye çalışanlar da öyle hesap verecek. İnsanlık, Filistinlilerin yanında duracak. Filistinlileri yok edemeyeceksiniz.”

Öte yandan Ermenistan medyasına göre Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan "1news" haber ajansının konuyla ilgili sorusuna, herhangi bir ülkenin askerlerinin askeri operasyonlara katılımına ilişkin açıklamaların hiçbir temeli olmadığını belirterek yanıt verdi.

Kategoriler

Güncel