AB ile Ermenistan arasında vize serbestisi diyalogları başlıyor

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, AB Dışişleri Komisyonu'nun Ermenistan ile vize serbestisi görüşmelerine başlama kararını memnuniyetle karşıladı.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan, "AB Dışişleri Komisyonu'nun Avrupa Barış Aracı kapsamında Ermenistan'a yardım sağlanması ve Vize Serbestisi Diyalogunun başlatılması yönündeki tarihi kararlarını selamlıyoruz." dedi.

Mirzoyan AB üyesi ülkelerdeki meslektaşlarına şükranlarını sunarak, "Bu, ortak değer ve ilkelerin yanı sıra istikrar, barış ve refah vizyonuna dayanan Ermenistan-AB ortaklığında çok önemli bir kilometre taşıdır" ifadelerini kullandı.

AB Konseyi de Komisyon'un adımını memnuniyetle karşılamakla birlikte "Ermenistan vatandaşlarına yönelik vize yükümlülüklerinin kaldırılması ihtimali ancak kriterlerin tam olarak yerine getirilmesi durumunda değerlendirilecektir" açıklamasını yaptı. 

Komisyon ayrıca  Avrupa Barış Aracı'ndan Ermenistan'a 10 milyon euro tahsis edilmesini de kararlaştırdı. Yardım, Ermenistan'ın savunma yeteneklerinin güçlendirilmesine yönelik olacak.

AB acil durumlarda sivillerin korunmasına öncelik verilmesi kapsamında bu yardımı yapıyor.

(Ermenistan Kamu Radyosu)