İsrail'in Gazze'de 'güvenli alana' saldırıları sürüyor: Can kaybı sayısı 140'ı geçti

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun bölgenin güneyindeki Han Yunus kenti yakınlarında Cumartesi'den beri düzenlediği hava saldırılarında en az 141 kişi öldüğünü açıkladı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Cumartesi günü İsrail Ordusu'nun bölgenin güneyindeki Han Yunus kenti yakınlarında düzenlediği hava saldırısı sonucu en az 71 kişinin öldürüldüğünü duyurdu.

300'e yakın kişinin de yaralandığı saldırıda hedef alınan yoğun nüfuslu El Mevasi bölgesi, İsrail Ordusu tarafından siviller için güvenli bölge ilan edimişti.

Buraya kaçmaya teşvik edildiklerini söyleyen bölge sakinleri BBC'ye yaptıkları açıklamada, hava saldırısının bir deprem gibi hissedildiğini belirtti.

Yakındaki sahra hastanesinde çalışan doktorlar saldırıda ölen ve yaralananlarla başa çıkmakta zorlandıklarını söyledi.

İsrail Ordu Radyosu, Han Yunus'taki saldırıda Hamas komutanlarından Muhammed Deif'in hedef alındığını bildirdi. Radyo, Deif'in akıbetinin belirsiz olduğunu söyledi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, 14 Temmuz Pazar günü yaptığı açıklamada İsrail ordusunun Cumartesi'den beri düzenlediği hava saldırılarında en az 141 kişi öldüğünü açıkladı.

(Ajanslar, BBC Türkçe)

Kategoriler

Güncel