Diyarbakır'da iki mekana saldıran 16 kişi serbest bırakıldı

İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır'da iş yerlerine maddi hasar veren ve İsrail aleyhine slogan atan bir grubun, Burger King ve Starbucks şubelerine saldırmasına ilişkin 16 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Gözaltına alınanlar aynı gün serbest bırakıldı.

İçişleri Bakanlığı’nca yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"22 Haziran 2024 Cumartesi günü Diyarbakır Sur ve Kayapınar ilçelerinde iki ayrı işletmeye giren 16 şahsın işlemleri Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünce yapılmaktadır.

Bugün Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edileceklerdir."

Adliyeye sevk edilenlerden 15'i savcılıktaki ifadelerinin ardından, 1 kişi ise nöbetçi sulh ceza hakimliğince adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Diyarbakır'da bir grup, 22 Haziran'da Kayapınar ilçesinde bulunan Mahabad Bulvarı'ndaki Starbucks ile Sur ilçesinde bulunan Burger King şubelerine sloganlar atarak girdi. Polisler, saldırganlara herhangi bir müdahalede bulunmadı. Saldırganlar, içeride bulunan bazı kişileri darbetti. Görgü tanıkları, çevredekilerin polise "Neden müdahale etmiyorsunuz?" şeklinde tepki gösterdiği, polisin ise "Tepki gösterirsek farklı yerlere çekilir" yanıtı verdiğini ifade etti.

Kategoriler

Güncel