İmamoğlu: Adalar toplu taşımasız olmaz

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Büyükada'ya ulaşım için elektrikli minibüs getirilmesi ile ilgili Adalıların tepkisi hakkında konuştu. İmamoğlu "Adalar halkının ya da oradaki bir kısım vatandaşımızın tepkisini elbette duyuyorum, bunu hissediyorum ve anlıyorum" dedi.

Adalar'da yurttaşların 'Azmanbüs' adını verdikleri minibüslere ilişkin başlatılan eylemler hakkında değerlendirmelerde bulunan İmamoğlu, "Adalar halkıyla olan üst seviyede, samimi diyaloğumuza zarar getirecek hiçbir davranışa ne ben ne bir çalışma arkadaşlarımız bulunabilir. Atların görmüş olduğu zulmü gidermek adına Adalar'daki faytonların kaldırılma sürecinde halkçı, katılımcı bir tavırla, aynı zamanda emekçisinden, oradaki insanların ne düşündüğüne kadar fikirlerini bir model yönettiğimizi en iyi Adalar halkı biliyor. Bizim bu ilişkimiz üzerinden bu olayları kötü yorumlayan veya başka türlü yorumlamaya çalışan bir kısım yayınları da gülerek izliyorum" ifadelerini kullandı.

BirGün'de yer alan habere göre, "Bizim siyaset anlayışımızda tepkiyi gösteren insanları duymak en önemli fıtratımızdır. Adalar halkının ya da oradaki bir kısım vatandaşımızın tepkisini elbette duyuyorum, bunu hissediyorum ve anlıyorum" diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Adalar'da faytonları kaldırdıktan sonra buradaki toplu taşımayı sağlama mecburiyetimiz vardı, yani Adalar toplu taşımasız olmaz. Adalar'ın yüzde 70'i orta yaş ve orta yaş üstü vatandaşlarımızdan oluşuyor. İnsanlarımızın toplu taşımadan yararlanma mecburiyeti var. Adalar epeyce ciddi bir alandır. Buralarda mezarlıklara erişim, hastanelere erişim, sağlık ve kamu kurumlarına erişim gibi mecburiyetler var. Tatil günlerinde bazen 60 bini aşan misafirlerimiz var. Dolayısıyla toplu taşıma zarureti var."

"Toplu taşımada tanımlı araçlar var. Bu araçlar dışında bir araca siz lisans ya da ruhsat alamıyorsunuz. Biz o dönemde geçici bir izinle L tipi araçları orada hizmete koyduk. L tipi araçlar geçici izinle hizmet eden araçlar" ifadesini kullanan İmamoğlu, şunları kaydetti: "30 Nisan 2024'te verilen geçici iznin süresi doldu. Bizim bir an evvel araç almamız gerekiyordu. Tek lisanslı araç olan M tipi dediğimiz, çevreye duyarlı, elektrikle çalışan, sessiz ve güvenlik koşulları sağlayan araçlardı. Dizayn hassasiyeti, estetik hassasiyeti olan birtakım vatandaşlarımız var, onları da saygıyla karşılıyoruz. Tepkileri takip ettim. Adalar halkıyla ilgili de bir beyanım olacak. Çalışmalarımız devam ediyor."

Kategoriler

Güncel