Hrant Dink Vakfı ve İstanbul Bilgi Üniversitesi, 12 Ekim Cuma günü ‘Ayrımcı Dil ve Medyanın Rolü’ başlıklı bir panel düzenleyecek. Eleştirel söylem alanında Prof. Teun Van Dijk, etnik çeşitlilik ve medya alanında Prof. Charles Husband gibi iki uluslararası üne sahip akademisyenin konuşmacı olarak katıldığı panelde modertörlüğü ise Prof. Arus Yumul üstlenecek.
Hrant Dink Vakfı ve İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde, nefret söyleminin sosyal boyutları, nefret söylemi ve politik söylem arasındaki ilişki, medyadaki nefret söyleminin toplumdaki ‘ötekileştirme’ye etkisi ve ayrımcı söylemle mücadelede medyanın rolü konuları masaya yatılıacak.
Nefret söylemi yükselişte
Hrant Dink Vakfı, 2009’dan bu yana medyada gözlemlenen etnik ve dini gruplara yönelik nefret söylemiyle mücadele etmek ve insan haklarına saygının güçlendirilmesine destek olmak amacıyla Medyada Nefret Söylemi çalışmasını yürütüyor. Vakıf tarafından yayımlanan ‘Ocak-Nisan 2012 Medya İzleme Raporu’unda, son dönemde ayrımcı dilin ve nefret söyleminin büyük bir yükselişe geçtiği kaydedildi. Medyanın bu ‘yıkıcı’ rolden uzaklaşmasının nasıl sağlanabileceğini, bu sorunla uluslararası deneyimlerden de faydalanarak Türkiye bağlamında ne şekilde mücadele edilebileceğini araştırmak amacıyla düzenlenen panel katılımcıların ilgisini bekliyor.
Panel herkese açık
12 Ekim Cuma günü İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü E1 -301 numaralı salonunun ev sahipliği yapacağı panel herkese açık olacak. 15:30-18:00 saatleri arasında gerçekleşecek panelde, İngilizce-Türkçe simultane çeviri yapılacak
Ayrıca, panel, www.hrantdink.org sitesinden Türkçe ve İngilizce olarak canlı yayımlanacak. https://twitter.com/#!/