Narine Mıkırtiçyan'ı gizlice çekilmiş görüntüleriyle şantaj yaparak intihara sürükleyen Orhan ile ağabeyi Barış Okumuş tahliye edildi. Anne Nune Mıkırtçiyan mahkeme kararına isyan etti: 'Benim kızım güneş görmüyor. Onlar da görmesin. Cumhurbaşkanı'na Başbakan'a dilekçe yazıp bu işin arkasını bırakmayacağım. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağım.'
28 Şubat'ta intihar eden Ermenistanlı göçmen Narine Mıkırtçiyan'ın İstanbul 35. Adliye Mahkemesi'nde dün görülen duruşmasında, genç kızın gizlice çekilmiş görüntüleriyle şantaj yaparak intihar etmesine neden olan Okumuş kardeşler için tahliye kararı çıktı.
Mahkemenin kararına isyan eden anne Nune Mıkırtçiyan, 'Benim kızım güneş görmüyor. Onlar da görmesin. Başbakana dilekçe yazıp bu işin arkasını bırakmayacağım' dedi.
Dün görülen duruşmada ayrıca Narine'nin atölyeden çalışma arkadaşları da dinlendi.
Kumkapı’da gümüş atölyesinde çalışan Narine Mıgırdiçyan (24) 20 Mart’ta siyanürle intihar etmişti. Narine’ye yapılan 2’nci otopside, bağırsaklarından çıkarılan hafıza kartında, Narine’den habersiz çekildiği tespit edilen görüntüleri bulundu. Bunun üzerine görüntülerle şantaj yapan Okumuş kardeşler tutuklandı.
Orhan Okumuş’un 4 yıldan 12 yıla kadar, ağabeyi Barış Okumuş’un 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi istendi.
'Bana şantaj yaptı'
Duruşmada Narine`nin annesi Nune Mıkırtiçyan da hazır bulundu. İfade veren Nune Mıkırtiçyan, Ermenistan`da bulunduğu sırada, İstanbul`da kalan kızının telefonla arayarak, 'Erkek arkadaşım Orhan ve kardeşi Barış, görüntülerimi çekmiş. Barış da benimle olmak istedi. Kabul etmeyince `Her şeyi ağabeyine anlatacağım` diyerek bana şantaj yaptı. Artık Orhan`ı da istemiyorum' dediğini söyledi.
Duruşmada, Narine Mıkırtiçyan`ın gümüş atölyesinde çalışan iş arkadaşları Sibel Tuna ile Aysun Çiçek de tanık olarak dinlenildi.
'Durumdan endişe ettim'
Duruşmada dinlenen tanıklardan Narine'nin arkadaşı Sibel Tuna Narine Mıkırtiçyan`ın intiharından önce iş yerine siyanürle geldiğini ve yaşadığı sıkıntılar nedeniyle intihar edeceğini söylediğini ifade etti. Mıkırtiçyan`ı kararından vazgeçirmek için ikna etmeye çalıştığını anlatan Tuna, 'İntihar etmeyeceğine dair söz verdi. Ancak giderken beni sürekli öptü. Ben de durumdan endişe ettim. İnternet sosyal paylaşım sitesindeki profil fotoğrafına da Hz. İsa`ya açılan kapı gibi bir görüntü vardı. Tedirgin oldum. Arkadaşım Aysun`a haber verdim' diye konuştu.
Tuna, Narine'nin kendisine görüntülerden bahsettiğini ve Orhan ile aralarının iyi olmadığını söylediğini ancak ailevi sorunlarından da bahsettiğini belirterek, 'Narine bana, üvey babasının kendisine tecavüz boyutunda cinsel saldırıları olduğunu söylemişti. Annesinin inanmayacağı için bu olayı annesine anlatmadığını da söyledi. Orhan'ın çektiği görüntülerin kaydedildiği hafıza kartını da yuttuğunu anlatmıştı. Siyanür aldığından haberim olunca intihar etmemesi için ikna etmeye çalıştım' şeklinde konuştu.
Görüntüler nedeniyle sıkıntı çekti
Aysun Çiçek de Orhan ve Barış Okumuş`un çektiği görüntüler nedeniyle Mıkırtiçyan`ın büyük sıkıntı yaşadığını belirterek, intihar etmesini önlemek için evine gittiğini, ancak bunda başarılı olamadığını ifade etti.
Sanıklar serbest bırakıldı
Duruşmada hakim, sanıkların delilleri karartma ihtimallerinin önemli ölçüde ortadan kalmış olmasını dikkate alarak, sanıkların tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi. Duruşma, eksiklerin giderilmesi amacıyla ertelendi.
Anne Mıkırtiçyan: Cumhurbaşkanı'na Başbakan'a gideceğim, AİHM'e başvuracağım
Altı aylık tutukluluk süresinin ardından iki sanığın tahliye edilmesine isyan eden anne Nune Mıkırtiçyan, 'Benim kızım güneş görmüyor. Onlarda görmesin. Kızım onların yüzünden intihar etti. Kızım görüntülerini çekip şantaj yaptılar. Hatta Barış görüntülerle kızımla cinsel ilişkiye girmeyi teklif ederken, Orhan da görüntüler karşılığında para istemiş. Tekliflerini kabul etmeyince de görüntüleri ağabeyine izletmekle tehdit etmişler. Tahliye oldular ama dava daha bitmedi. Bu işin peşini bırakmayacağım. Cumhurbaşkanı'na Başbakan'a dilekçe yazıp yaşadıklarımı anlatacağım. Ermenistan'da olsaydı böyle olmazdı. Dava sonucunda gerektiği cezayı almazlarsa da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağım. Kızım onların yüzünden ölüme sürüklendi.' dedi.
Şantaj yapanlar için 11 ve 5 yıl isteniyor
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, ise Narine`nin görüntülerini cep telefonuna kaydedip ağabeyine gösteren Orhan Okumuş hakkında 'Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek`, `Şantaj` ve `Taksirle ölüme neden olmak` suçlarından 11 yıl hapis cezası talep ediliyor.
İzlediği görüntülerin ardından genç kıza şantaj yaptığı öne sürülen ağabey Barış Okumuş hakkında ise 'Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek' ve 'Şantaj' suçlarından 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
Şantaj nedeniyle intihar etmişti
Ermenistan göçmeni Narine, İstanbul Kumkapı'daki evlerinde üvey babası ve ağabeyiyle birlikte kalıyor ve bir gümüş imalathanesinde çalışıyordu.
Narine aynı mahallede oturan Orhan isimli gence aşık oldu. Orhan'la evlilik hayalleri kurarken, iki kardeşin yaptığı şantaj nedeniyle bunalıma giren genç kız intihara sürüklendi.
Narine'nin aşık olduğu Orhan, gizlice genç kızın fotoğraflarını çekmiş ve bu fotoğrafları kardeşi Barışa da vermişti. Fotoğrafları kullanarak şantaj planı hazırlayan Barış, Narine'yi kendisi ile birlikte olmadığı takdirde fotoğrafları internette yayınlamak ve kızın ağabeyi Zhoraya da vermekle tehdit etti. Barış Narine'den yüklü miktarda para da istemişti.
Narine şantaja boyun eğmeyince Barış, 26 Şubatta fotoğrafları ağabey Zhora Mıkırtiçyan'a gösterdi. Fotoğrafların bir kopyasını alan genç kızın ağabeyi, kardeşiyle tartıştı. Ağabeyi odadan çıkınca Narine fotoğrafların bulunduğu hafıza kartını yuttu. Bunalıma giren genç kız, 28 Şubat günü işyerinden aldığı siyanürü içerek yaşamına son verdi.
-
Narine'nin tanık ağabeyi Türkiye'ye giremiyor
-
Narine'yi intihara sürükleyen kardeşlere 12 yıl hapis istendi
-
İntihara sürükleyen şantajcı kardeşler tutuklandı
-
Narine'nin saklı hayatı gizli kayıtla sona erdi