İNSAN HAKLARI ÖRGÜTLERİ
İdil Eser’in tutuklanmasına itiraz edildi
Büyükada’da düzenlenen eğitim toplantısına yapılan baskın sonrasında tutuklanan Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil Eser’in tutukluluğuna itiraz edildi. Dilekçede “Yargı tarihimizde belki de bir başka örneğine rastlayamayacağımız bir hukuk cinayetine imza atılmıştır” denildi.
Hakikatimiz, arkadaşımız
Niye tutuklu şu anda bizim Özlem? Şimdiye kadar, demokratik özgürlükleri, çoğulculuğu geliştirmeyi amaçlayan sayısız organizasyonda rol ve yer aldığı için? Hrant’ın “örtülü operasyon”la öldürülmesinden bu yana duruşma önlerinden, 19 Ocak anma toplantı ve gösterilerinin örgütlenmesinden, yürütülmesinden hiç geri kalmadığı için?
Af Örgütü Genel Sekreteri: Bu soruşturma insan hakları için cadı avı
Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri Salil Shetty, Büyükada’da gözaltına alınan insan hakları savunucusunun tutuklanmasıyla ilgili açıklama yaparak dünya liderlerine çağrıda bulundu.
Hak örgütlerinden Büyükada'daki toplantıyla ilgili bilgi notu
Hak örgütleri temsilcileri bugün bir basın açıklaması düzenleyerek hak savunucularının gözaltına alındığı toplantının arka planını, amacını ve içeriğini anlattı.
İnsan Hakları savunucularının gözaltı süresi 7 gün uzatıldı
5 Temmuz’da gözaltına alınan hak savunucuları hakkında soruşturmayı yürüten savcı, ikinci defa 7 günlük ek gözaltı süresi aldı.
Hrant Dink Vakfı: Dalkıran ve diğer insan hakları savunucularının gözaltıları son bulsun
Hrant Dink Vakfı, yazılı bir açıklama yayımlayarak Özlem Dalkıran ve diğer insan hakları savunucularının gözaltılarının son bulmasını talep etti.
Baskından 5 saat sonra gözaltı kararı
Geçtiğimiz gün sabah karşı baskınla toplu olarak gözaltına alınan insan hakları savunucularının bazılarıyla görüşen avukat Selin Nakıpoğlu, ihlalleri aktardı.
İnsan hakları savunucularına Büyükada'da toplu gözaltı
İnsan hakları savunucularının korunması programı kapsamında Büyükada’da toplantılar yapan, çeşitli hak örgütlerinden insan hakları savunucuları gözaltına alındı.
Mülteci ve sığınmacıların kaldıkları yerler insan hakları örgütlerince ilk kez incelendi
TBMM’nin inceleme gezisine davetli 7 insan hakları örgütü, mülteci ve sığınmacıların kaldıkları yerlerde incelemelerde bulundu. Mazlum-Der Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz, “Çok uzun yıllar sonra insan hakları örgütleri buralara girebildi' derken, Uluslararası Af Örgütü temsilcisi Göründağ, Hatay'daki Suriyeli mültecilerin kamplarına giremediklerini söyledi.