CHP'li Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler evi basılarak gözaltına alındı. Beykoz Belediye Başkanı Alaattin köseler'in gözaltına alınmasına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "04:00’de ev baskını yapmak, kişisel bir hırs ve öfkenin yansımasından başka bir şey değildir" dedi.
Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler gözaltına alındı. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabaha karşı saat 04.00'te evi basılarak gözaltına alınan Belediye Başkanı Köseler'in, "ihaleye fesat karıştırma" soruşturması kapsamında soruşturulduğu bildirildi. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, "Yeri yurdu belli, çağırıldığında ifade verecek, 65 yaşında bir Belediye Başkanına yapılan bu muamele zulüm zincirinin son halkasıdır" dedi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu gözaltıya sosyal medyada şu ifadelerle tepki gösterdi:
"Beykoz Belediye Başkanımız Alaattin Köseler, sabah 04:00 sularında evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınmıştır. Eşiyle uyurken evi basılan belediye başkanımız gözaltında. Hakkındaki itham her neyse ifadeye çağrılsa koşa koşa gelecek bir belediye başkanına sabah 04:00’de ev baskını yapmak, kişisel bir hırs ve öfkenin yansımasından başka bir şey değildir. Bu uygulamaların ülkemize ve milletimize kazandırdığı hiçbir şey yok."
Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı'nan açıklamasına göre, operasyonda Belediye Başkanı Alaattin Köseler'in dışında 5 belediye yetkilisi ve belediye ile iş yapan firmalardan 15 kişi bulunuyor.
(ANKA)