Gomidas için bir konser de İstanbul'da: Aile üyesi Tamar Eskenyan da sahne alacak

Lusavoriç Korosu yeni konserlerinin hazırlığı içerisinde. 26 Ekim Cumartesi günü Lusavoriç Korosu'nun kuruluşunun 95. yıl dönümü vesilesiyle, saat 20: 00'de, Beyoğlu Üç Horan Ermeni Kilisesi'nde Gomidas Vartabed'in eserlerinden oluşan bir konser dinleyicilerle buluşacak. Konser Gomidas'ın doğumunun 155. Yıl dönümüne ithaf edildi. Konserde Gomidas Vartabed'in dördüncü dereceden akrabası müzisyen Tamar Eskenyan da sahne alacak.

Tamar Eskenyan Lübnan'da doğdu ve küçük yaşta ailesi ile birlikte İsviçre’ye göç etti. Kendisi gibi iki erkek kardeşi de müzisyen. Tamar Eskenyan konsere flüt, şvi (Ermenistan'da kullanılan nefesli bir saz) ve kaval ile eşlik edecek. Ayrıca bazı şarkıları da kendi seslendirecek.

Konser Balat Surp Hreşdagabet Kilisesi yönetim kurulunun katkılarıyla düzenleniyor. Geceye Rober Doğanay piyano ile ve Sevan Garabetyan davul ile eşlik edecek.

Konser öncesi  Lusavoriç Korosu Başkanı ve Beyoğlu Kiliseleri Din Görevlisi Üstrahip Harutyun Damatyan, Balat Surp Hreşdagabet Kilisesi Yönetim Kurulu Başkanı Mari Kavafyan, Tamar Eskenyan  ve Besse Kabak Agos'u ziyaret ederek konserin detaylarını paylaştılar. 

Konsere halkın katılımına açık. 

 

Kategoriler

Kültür Sanat