"Çiğdem" filminin çekimleri Kars'ta sürüyor

Yazar ve insan hakları hukukçusu Kurtuluş Baştimar ilk uzun metrajlı filmi "Çiğdem"in çekimleri için Kars’ta. Ermenistan’a yakın bir köyde çekilen filmin Yerevan'daki "Altın Kayısı Uluslararası Film Festivaline" katılması hedefleniyor.

Filmin konusu şöyle: 

"Baraj gerekçesi ile boşaltılmış bir köy ve o köyde, boş bir okul etrafında el ele tutuşmuş küçücük bedenleri ile mücadele eden öğrenciler. Amaçları, eğitim almak ve okula gidebilmek. Dilekçeler yazarak muhtara veren öğrenciler, seslerinin Ankara’dan duyulmasını ve öğretmen atamasını beklerler. 

Ancak bir gün, bu boş köye yolunu kaybeden bir belgesel yapımcısı gelir ve herkes onu atanmış öğretmen zanneder. Olaylar işte tam burada başlar. "Çiğdem" filmi, ismini filmdeki öğrenci Çiğdem’den alıyor."

Senaryosunu Kurtuluş Baştimar’ın yazdığı "Çiğdem" filminin yönetmen koltuğunda da Kurtuluş Baştimar oturuyor. İlk uzun metrajlı filmi ile Avrupa'daki ve Ermenistan’daki film festivaline katılmayı hedefleyen Baştimar, daha sonrasında ise filmin Türkiye’de gösterime gireceğini belirtti.

Filmin çekimleri Kars’ta  bir köy okulunda devam ediyor.

Kategoriler

Kültür Sanat