İktidar ile muhalefet arasında belediye borçları polemiği büyüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir süre önce belediyelerin SGK borçlarını gündeme getirmişti. Erdoğan CHP'li belediyeleri kastederek "Belediyeleriniz Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan birikmiş borçlarını ödesin. Öyle 25 kuruşa simit yok" demişti. CHP Genel Başkanı Özel Erdoğan'a yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel,  "Balıkesir Halk Buluşması"nda yurttaşlara seslendi.

Erdoğan'ın sözlerini anımsatan Özel, "Sayın Erdoğan doğru söylüyor. Bugün 25 kuruşa simit yok, simit 10 lira... Ama sen iktidara geldiğinde simit 25 kuruştu, sen yaptın 10 lira!" diye konuştu.

Özel, şöyle devam etti:

"Önünde dünya kadar dosya var. Kentsel dönüşüm için, toplu taşıma için, temiz su için, çevre için ama imzaları atmayarak Türkiye'ye dışarıdan bulduğumuz kaynağı belediyelerimize kullandırtmıyor. Geçmişten bugüne AK Parti'den aldığımız belediyelerde bilhassa SGK ve Vergi Dairesi'ne inanılmaz borçlar var. Zamanında parayı yatırmamış, SGK'nın parasıyla burada belediyecilik yapmış ona rağmen kazanmışız... Şimdi diyor ki, AK Parti döneminde ödenmeyen parayı, MHP döneminde ödenmeyen parayı bir seferde, faiziyle senin paralarından keseceğim. Bunun tek amacı var; belediye başkanlarımızın elini kolunu bağlamak, hizmeti aksatmak, bunun üzerinden ucuz siyaset yapmak...  Belediyeleri zora sokarak, halkın hizmetini aksatarak CHP'yi yıpratacağını düşünüyorsan aldanıyorsun. Halk arkamızda, millet arkamızda, bunu millet görüyor ve sana bunun hesabını ilk sandıkta soracak."

Sokak köpekleri ile ilgili yasal düzenlemeye değinen Özel, "CHP'nin bütün milletvekilleriyle ayrı ayrı gurur duyabilirsiniz. Onlar olmasaydı bütün sakat köpekler ya da bütün barınağa toplanıp 1 ayda sahiplendirilememiş köpekler çamaşır suyuyla zehirlenerek 6 saat içinde acı acı sesler ile katledileceklerdi. Grubumuz direndi, mücadele etti ve canlarımızı katliamdan kurtardı. Kendilerini tebrik ediyorum" diye konuştu.

"Ancak tehlike geçmiş değil" diyen Özel, şunları ifade etti:

"Şimdi diyor ki 'Köpekleri toplayacağız, kısırlaştıracağız, sahiplendireceğiz. Belediyelere, bunları yapmayanlara ağır cezalar koyuyor. Ve zımnen diyor ki 'Bu işi çöz. Ya çöz ya da cezayı alırsın.' Bunun yolu belediyelere bu konuda kaynak yaratmaktır. Bütün yükü belediye başkanlarına atıp cezayla tehdit ediyorlar. Bu katliamın önünü açacak sakat bir düzenlemedir. Bu noktada bir kez daha bütün hayvanseverleri AK Parti'nin oyununa karşı uyanık olmaya ve mücadeleye devam etmeye davet ediyorum."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise  "CHP’li bazı yetkililerin ortaya attığı yanlış bilgileri düzeltmemiz gerekiyor. SGK’ya en fazla prim borcu olan 5 belediyenin tamamı CHP’li belediyelerdir. Türkiye genelinde belediyelerin SGK’ya olan toplam prim borcu 96 Milyar TL’ye ulaşmış durumda. Bu borçların %67,7’si tek başına CHP’li belediyelere ait." dedi.