Gökçek'e göre Türkiye'de 15 milyon gizli Rum, Ermeni ve Yahudi varmış

Eski AKP'li Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek sosyal medya paylaşımında Osmanlı'daki 1914 nüfus sayımından yola çıkarak bugün Türkiye'de 15 milyon'u aşkın Rum, Yahudi ve Ermeni olması gerektiğini öne sürdü. Gökçek, TBMM'nin kanun çıkararak bu kişilerin etnik aidiyetlerinin nüfus cüzdanlarına işlenmesi gerektiğini savundu. Gökçek'in son 120 yıldaki soykırımları, tehcirleri, pogromları baskı politikalarını hesaba katmaması dikkatlerden kaçmadı.

Gökçek'in paylaşımı şöyle: 

"Osmanlı 1914 nüfus sayımı…

O tarihde Osmanlı da 3.353.825 Rum, Yahudi ve Ermeni var…
Nüfusun % 18.22’si…

Türkiye’nin 2024 nüfusu 85.372.377…
Aynı oranları baz alırsak şu an türkiye de 15.554.847 Rum, Ermeni ve Yahudi var…

Ben Türkiye’de bunları tanımak istiyorum…
Kimsenin ırki olarak Rum, Ermeni ve Yahudi olması kınanamaz. Ama nasıl Suriyeli, Afgan veya Türkmen ismi,ırkı ve kimliği ile tanınıyorsa bunları da kimlikleri ile tanımak hakkımızdır.

TBMM’den den acil bir kanun çıkartılmalı ve kişilerin gerçek kimlikleri nüfus cüzdanlarına işlenmeli…

İnanıyorum ki nasıl Türk Türklüğünle gurur duyuyorsa,
Rum Rumluğunla,
Ermeni Ermeniliğiyle,
Yahudi Yahudiliğiyle övünecektir…

Ne düşünüyorsunuz tweet alemi?"

Yeni Akit gazetesi de Gökçek'in paylaşımını alıntılayarak bu ayrımcılığa şu sözlerle destek verdi: "Türkiye’nin yüzde 99’u Müslüman olarak bilinirdi. Oysa içimizde milyonlarca Rum, Ermeni, Yahudi ve Sebataycı var. Türk ve Müslüman olarak bildiğimiz bu vatandaşlarımız bizimle her konuda aynı statüye sahipler. TV ekranlarında gördüğümüz bu kişiler bize ülke, millet ve inanç konusunda dersler veriyor biz de onların bu görünümüne inanarak sözlerine değer veriyoruz."

Gökçek'in 1915 ve öncesinden başlayarak tüm  gayrimüslimlere uygulanan baskı, katliam, pogrom ve kaçırma politikalarını görmezden gelmesi dikkat çekti. 

Azınlık haline getirilmiş toplumlardan Türkiye'de şu an en 'kalabalık' nüfus yaklaşık 50 bin kişi ile Ermeniler. Rumların nüfusu ise 2 binlere düşmüş durumda. 


Kategoriler

Güncel