Bir konser daha yasaklandı

Alternatif müzik grubu Dolu Kadehi Ters Tut’un 7 Mayıs’ta vermesi planlanan Gaziantep Üniversitesi Mâvera Kongre ve Sanat Merkezi’ndeki konseri iptal edildi. Konserin Yeniden Refah Partisi'nin kampanyası üzerine yasaklandığı belirtiliyor.

Bianet’in haberine göre, grubun Antep’te vermeyi planladığı konserin engellenme gerekçesinin, daha önce bir konserlerinde açtıkları LGBTİ+ bayrağı olduğu iddia edildi.

Haberde, konserin yapılabilmesi için mekânın değiştirildiği ancak buna rağmen konser saati geldiğinde müzisyenlerin sahneye çıkması engellendiği yazıldı.

ÜniKuir’de yer alan haberde, Yeniden Refah Partisi (YRP) Gaziantep Gençlik Kolları Başkanı Faruk Soner Ataş, sosyal medya platformu X’te yayımladığı gönderide ‘LGBT Propagandası’ yaptığını iddia ettiği grubun konserinin Gaziantep Valiliği tarafından engellendiğini duyurdu.

Ataş, “Gazi şehrimizde böyle bir olaya müsaade etmeyeceğiz” dediği diğer mesajını da #sapkınlığakarşıdimdik etiketi ile paylaştı.

Gruptan açıklama


Dolu Kadehi Ters Tut, konserlerinin iptal edilmesiyle ilgili bir açıklama yayınladı. Grubun açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Sevgili arkadaşlar; Bugün gerçekleştirmeyi planladığımız Gaziantep konserimizi, son dakika üniversite tarafından alınan iptal kararı sebebiyle Şehit Kamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'ne kaydırmıştık. Fakat tüm çabamıza rağmen, Kültür Merkezi'ne yapılan baskılar sonucu resmi herhangi bir gerekçe gösterilmeksizin sahne almamız engellenmiştir.

“Biz Dolu Kadehi Ters Tut olarak, daha önce defalarca buluştuğumuz Gaziantep seyircimizle tekrar buluşabilmek adına tüm ekibimizle son ana kadar elimizden gelen her şeyi yaptığımızı bilmenizi isteriz. Anlayışınız ve desteğiniz için teşekkürler. Biletlerinizi satın aldığınız kanallardan iade edebilirsiniz. Daha iyi günlerde muhakkak görüşeceğiz.”

Kategoriler

Kültür Sanat Müzik