Belgesel sinemacı Koray Kesik serbest bırakıldı

Belgesel sinemacı ve görüntü yönetmeni Koray Kesik'in Emniyet’teki ifade işlemleri tamamlandı. Kesik’e görüntü yönetmeni olduğu "Bakûr" belgeseliyle bağlantılı olarak örgüt üyeliği suçlaması yöneltildi. kesik sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Kesik’in Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu öğle saatlerinde sona erdi. Kesik’in savunmanlığını üstlenen MLSA Hukuk Biriminden Fatih Aydın’ın eşlik ettiği ifadesinde Kesik’e "Bakur" filmiyle ilgili olarak  “örgüt üyeliği” suçunu yöneltildi.

Emniyetteki sorgusunda görüntü yönetmenliğini yaptığı “Bakûr- Kuzey” belgeseli ile ilgili çalışmalarına dair sorular yöneltildi.

Aydın, dört saat süren sorgunun ardından Kesik’in bugün öğleden sonra savcı karşısında ifade vermek üzere adliyeye sevk edileceğini belirtti.

Kesik sorgusunun ardından serbest yurtdışına çıkış yasağıyla serbest bırakıldı.

Görüntü yönetmeni ve belgesel sinemacı Koray Kesik,  geçen hafta İzmir’de kaldığı eve yapılan baskında gözaltına alındı.

Kesik'in arkadaşları ve ailesi, 4 Mayıs Cumartesi günü Taksim'de bulunan Karşı Sanat'ta basın açıklaması yapmıştı. Açıklamaya, yazar, belgesel sinemacı Ümit Kıvanç, akademisyen ve belgeselci Can Candan, görüntü yönetmeni Mustafa Ünlü, İnsan Hakları Derneği'nden Besna Tosun, Zeynel Yıldırım, yapımcı Ayşe Çetinbaş, yönetmen Çayan Demirel ve pek çok belgeselci, sinemacı, akademisyen, müzisyen katıldı.

Koray Kesik'in arkadaşları ile ailesi, dayanışma çağrısında bulundu ve Kesik'in serbest bırakılmasını istemişti.

Kategoriler

Güncel