Özel Erdoğan'ı ziyaret etti

Kamuoyunda merakla beklenen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesi AKP Genel Merkezi'nde gerçekleşti. Görüşme 1,5 saat sürdü. Görüşme talebi Özel'den gelmişti.

Kulislere yansıyan bilgiye göre görüşme olumlu bir havada geçti ve iki lider gündemlerine ilişkin ayrıntılı görüş alışverişinde bulundu Görüşmede, Mustafa Elitaş ile CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan da bulundu.

CHP kaynakları, görüşmenin kendileri açısından verimli olduğunu, Genel Başkan Özel’in görüşmeden vatandaşın sorunlarının çözümü konusunda mesafe alınabileceğine ilişkin iyimser ayrıldığını ifade etti.

Görüşmede Özel’in randevunun AKP Genel Merkezi’nde verilmiş olmasından memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ın emeklerine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ev sahipliğine teşekkür ettiği öğrenildi.

Medyaya yansıyan bilgilere göre sosyal medyada da tartışma yaratan oturma düzeni de gündeme geldi.

Özel’in, oturma düzenini doğru bulmadığını belirtip, bunum telafisine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’a dönerek, en kısa sürede CHP Genel Merkezi’ne iade-i ziyaret gerektiğini söylediğini öğrenildi. Özel, bu ziyaretten memnun olacağını ifade etti.

NTV'nin haberine göre Özgür Özel görüşmede Erdoğan’a "deprem bakanlığı kurulsun" teklifi sundu. Özel'in "İstanbul'da deprem endişesi var, deprem bakanlığı kurulması gerekiyor. Bu konu siyaset üstü, biz de muhalefet olarak gerekli desteği verelim, bakan yardımcılığına da muhalefetten atama yapabilirsiniz.” dediği öğrenildi.

Habere göre Özgür Özel'in gündeminde ise anayasa dışında, borçları nedeniyle sıkıntı yaşayan yerel yönetimlerin gelir kaynaklarının artırılması yer aldı.Belediyelerin merkezi yönetimden onay bekleyen projeleri, hayat pahalılığı, emekli aylıkları ve atama bekleyen öğretmenler gündemindeki diğer başlıklar oldu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, , "Sayın Cumhurbaşkanımız CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel'in ziyaretinden memnuniyet duymuşlardır. Olumlu bir havada geçmiştir ziyaret. Sayın Cumhurbaşkanımız, diyaloğun devam etmesi gerektiğini belirtmişlerdir. Kendi takvimlerine uygun bir zamanda iade-i ziyaret gerçekleştireceklerdir." ifadelerini kullandı.

CHP ile AKP arasında genel başkan düzeyindeki son görüşme, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile dönemin AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanı Binali Yıldırım arasında AK Parti Genel Merkezi'nde 22 Eylül 2016'da gerçekleşmişti. 

(BBC Türkçe, NTV, Ajanslar)

Kategoriler

Güncel