Hrant Dink Vakfı'ndan Ankara'da atölyeler

Hrant Dink Vakfı Hak Temelli Öğrenme Programı kapsamında yürüttüğü atölyeleri yapmak üzere 2-3-4-5-6 Mayıs 2024 tarihlerinde Ankara’da.

Vakıf üç atölye gerçekleştirecek. Kapsayıcı Dil Atölyesi, Hak Temelli Yaşam Atölyesi ve Demokrasi Şehri oyunu. Bu atölyelere katılmak için  kayıt formlarını doldurmak yeterli. Atölyeler üç farklı mekanda yapılacak. 

HDV'den yapılan açıklama şöyle:

Demokrasi Şehri, katılımcıların kendi şehirlerini demokratik yöntemlerle oluşturdukları bir rol oyunudur. Katılımcılar küçük gruplara ayrılır, stratejilerini belirler ve şehir kurmak üzere bir program oluştururlar. Oyun sırasında diyalog merkezli bir tartışma esas alınır ve katılımcılar müzakere etme ve sorunlara karşı çözüm geliştirme konusunda becerilerini geliştirirler.
Atölyenin süresi 3,5 saattir.
Minimum 16, maksimum 32 katılımcı ile oynanır.
13-17 yaş grubundaki katılımcılar içindir.

Kapsayıcı Dil Atölyesi, Hrant Dink Vakfı'nın 2009 yılından bu yana sürdürdüğü, yazılı basında nefret söylemini ve ayrımcı söylemi izleme çalışmasından yola çıkılarak kurgulandı. Kapsayıcı Dil Atölyesi, bir arada yaşamı güçlendirmek için farkındalık yaratmayı ve insan hakları odaklı yeni bir dil kurulmasına katkı sunmayı hedefliyor.
Atölyenin süresi 4 saattir.
Katılımcı sayısı 20 kişiyle sınırlıdır.

Hak Temelli Yaşam Atölyesi, Türkiye’nin çokkültürlü geçmişine ışık tutan ve tanıklıklara dayalı bir atölye olarak kurgulandı. Çoğulculuk, çokkültürlülük, bir arada yaşam, empati, eşit vatandaşlığın teşvik edilmesini hedefleyen atölye boyunca aktif katılım ve diyalog temelli tartışmaya önem veriliyor.
Atölye süresi 4 saattir.
Katılımcı sayısı 15 kişiyle sınırlıdır.

Ayrıntılı bilgi için: Demokrasi, eşitlik ve bir arada yaşamı teşvik için Hak Temelli Atölyeler’e davetlisiniz!

Kategoriler

Güncel