TİP Gökhan Zan'ı Hatay adaylığından çekti

Türkiye İşçi Partisi (TİP), sosyal medya hesabından yayımladığı açıklamada, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterdiği Gökhan Zan'ın adaylığını geri çektiğini duyurdu.

31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere 13 gün kala Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim takvimi işlemeye devam ederken Zan'ın adaylığı geri çektirildi.

Kesin aday listeleri 3 Mart'ta ilan edildiği ve oy pusulalarının basımına başlandığı için Zan'ın adı TİP ambleminin altında yer alacak.

TİP'in Zan'ın adaylılığını çektiklerine ilişkin kararı, fiilen partinin desteğinin çekildiği anlamına geliyor.

Türkiye İşçi Partisi (TİP)'nin Hatay'da aday gösterdiği Gökhan Zan'ı "Partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır" ifadeleriyle geri çekti.

Adaylıktan çekilmeyeceğini açıklayan Zan ise, "Adayım ve çekilmiyorum. TİP Genel Merkezinin beni adaylıktan çekme konusundaki açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı yoktur. Şantajla, montajla tehdide boyun eğmeyeceğim. Kişilik haklarıma yapılan saldırılara karşı korkmadım, korkmayacağım" dedi.

Basına yansıyan haberlere göre Zan adaylıktan çekilmesi için baskılara ve şantaja maruz kaldı. Ancak yine basına yansıyan iddialara göre Zan, adaylıktan çekilmemesi için kimi çevrelerle  pazarlık içinde oldu. TİP'in bu ikinci iddalar üzerine söz konusu kararı aldığı belirtiliiyor.

Kategoriler

Güncel