Mario Levi hayatını kaybetti

66 yaşındaki Levi’nin ölüm haberi, Buart Art Sanat Atölyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla duyuruldu.

Yazar Mario Levi, 31 Ocak Çarşamba sabahı hayatını kaybetti. 66 yaşındaki Levi’nin ölüm haberi, Buart Art Sanat Atölyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla duyuruldu. Paylaşımda, “Canım hocamız, edebiyatımızın duygulu ve güçlü kalemi, eşsiz insan, bir tanemiz Mario Levi’yi kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Edebiyata, bizlere kattıkları için minnettarız. Tüm sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Levi, ‘İstanbul Bir Masaldı’, ‘Lunapark Kapandı’, ‘Bir Şehre Gidememek’, ‘En Güzel Aşk Hikâyemiz’, dahil birçok eser kaleme almıştı.

Yazarın yayıncısı olan Everest Yayınları da bir açıklama yaptı. Yayınevinden yapılan açıklamada şöyle dendi: “Değerli yazarımız Mario Levi’yi bu sabah, 66 yaşında kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Edebiyatımıza İstanbul’un seslerini özenle nakşeden, her yaştan okurun kütüphanesinde özel bir yer bulan çok kıymetli, yetenekli bir kalemi; gerçek bir İstanbul beyefendisini kaybetmenin tarifsiz üzüntüsünü yaşıyoruz. Sevgili ailesine, dostlarına, tüm okurlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz. Kıymetli yazarımızı hep nezaketi ve güler yüzüyle hatırlayacağız... Ruhu şad olsun.”

Mario Levi, 1 Ocak Perşembe günü saat 13.00’te, Acıbadem Musevi Mezarlığı’nda yapılan cenaze töreninden sonra toprağa verildi.

Kategoriler

Kültür Sanat Edebiyat

Etiketler

Mario Levi