Kim’in poposunu kutlayın!

Artık poponun yeni bir adı var: Kim Kardashian. Kardashian’ın poposu uzun yıllardır kendinden söz ettiriyordu elbette, fakat geçen hafta, Amerikalı Paper dergisinin kapaktan “İnterneti Dağıtmak: Kim Kardashian” başlığıyla verdiği Kardashian’ın çıplak pozlarıyla bu durum sonunda tescillendi.

LORA SARI
lorasari@agos.com.tr

Kardashian, artık bu alanın –tartışmalara bakılırsa bu alanın tanımı değişken; kimine göre yusyuvarlak bir popo, kimine göreyse sınır tanımayan bir çıplaklık veya teşhircilik, bana kalırsa sonsuz bir özgüven– tek sahibi.

Çıplaklık satıyor

Kim ve Paper dergisi ne yaptıklarının tam olarak farkında, evet çıplaklık satıyor. Zaten niyetlerinin de “interneti dağıtmak” olduğunu söyleyecek kadar açık sözlüler. Bundan birkaç ay önce, Oscar’lı oyuncu Jennifer Lawrence başta olmak üzere, Emma Watson ve Kate Upton gibi birçok ünlünün çıplak fotoğrafı internete sızdığında, ünlülerin çıplak fotoğraflarıyla  “dağılmıştı” yine internet. Bu fotoğraflara bakanlarsa, sızdıranlar kadar suçlu addedilmişti. Hatta, ‘Girls’ dizisinin yazarı ve başrol oyuncusu Lena Dunham, bu olayın avukatlığını üstlenerek “Bedeninizin hangi şekillerde sunulduğunun tercihi size aittir. Bu kadınları destekleyin ve fotoğraflarına bakmayın” diye de bir tweet atmıştı. ‘Girls’de fırsatını her bulduğunda –ki dizinin yazarı olduğunu düşünürsek fırsatı yaratan da o– memişlerini fora eden Dunham, hiç şüphesiz haklı. Evet, ünlülerin çıplaklığı satıyor ve evet satın alanlar da biziz; ancak bu durum onların rızası dışında gerçekleştiğinde ‘Röntgenci Tom’dan bir farkımız kalmıyor. Üstelik, iznimizin olmadığı fotoğraflara bakmakta pek sıkıntı görmeyen bizler, bile isteye çıplaklığını paylaşan Kardashian’ın bir yandan fotoğraflarına bakıyor, diğer yandan en ağır sözlerle eleştiriyoruz.

Kimileri, o fotoğrafta, yozlaşmış bir aile gördü mesela. “Bir anne bunu nasıl yapar”cılardan, -repçi Kanye West’in eşi Kardashian’ın pozlarıyla övünmesine rağmen- evli bir kadının bunu nasıl yaptığını söyleyenlere kadar. Doğru ya, kadınlar evlendikten, hele bir de çocuk doğurdular mı, diğer her şeyden istifa ederler. Ayrıca annelikle seksiliğin bir arada olamayacağını kim söylemiş? Geniş kalçalı kadınların doğurganlıkla özdeşleştirilerek evrimsel olarak tercih edildiğini düşünürsek, Kardashian, geniş kalçalı bir anne olarak soyumuzun devamının sembolü olarak görülebilir pekâlâ.

Sonsuz özgüven

Kim Kardashian’ın sonsuz özgüvene sahip olduğunu düşünmeme gelirsek, bu tabii ki sadece onun çıplak poz vermesinden kaynaklanmıyor. Kardashian’ların günlük hayatlarını televizyon ekranlarına taşıdıkları bir ‘reality show’da, zengin ve ‘aptal’ hayatıyla öne çıkan, meşhur olmaktan başka hiçbir meziyeti olmadığı düşünülen, Kanye West’in giyiminden, dediklerine kadar bir kukla gibi oynatmasına izin vermesinden ötürü hor görülen bir kadın Kim ve bu algının da tamamen farkında. Hakkındaki eleştirilere bir yenisini eklemekten ve ondan nefret edenlerin sayısını artırmaktan çekinmemesi de, onun sonsuz özgüveninin en güçlü kanıtı. Siz ne derseniz deyin, bu kadının umurunda değil!

Benim önerimse şu; bir kez olsun siz de umursamamayı deneyin. Yüz yıldır tekrar edilen şu zırvalıkları, ahlak polisliğini bir kenara bırakın. Çıplaklığını, eşiyle, ailesiyle ve milyonlarla birlikte kutlayan bu kadının şenliğine siz de katılın. Kim’in poposunu kutlayın! İnanın, iyi gelecek.

Kategoriler

Güncel Yaşam Derkenar